תקשורת דרך משחקים CTG - עדנה אתרוג - סדנאות לקלינאיות

סדנאות והרצאות לקלינאי תקשורת

 
 

מגוון הסדנאות לקלינאי תקשורת בשיטת תקשורת דרך משחקים (CTG)


בוקר של הכרות - תקשורת דרך משחקים (CTG)
סדנה בת 4 שעות הנותנת טעימה והיכרות עם גישת (CTG), מאפשרת לאנשי מקצוע לראות, להיחשף ולהבין את הגישה, ולזהות את היתרונות שלה במהלך העבודה השוטפת עם הילדים. בסדנה מוצגים עקרונות הטיפול של השיטה והם משולבים ומודגמים במשחקים שונים.

סדנת משחק תקשורת דרך משחקים - גילאי לידה עד 3
סדנה זו מתמקדת במשחק ופעילות עם ילדים צעירים. בסדנה מודגם כיצד מפתחים שפה ותקשורת לילד דרך משחק סימבולי ודרך פעילות על השטיח.

סדנת משחק תקשורת דרך משחקים - גילאי 3-7: כיצד לעודד ילד לשימוש בשפה מגוונת
הסדנה מתמקדת בטיפולים בילדים בגיל הגן, מודגמים משחקים שונים ומבינים את עקרון ההדדיות בטיפול המאפשר לילד ללמוד ולרכוש מיומנויות שונות כמו: מיומנויות שפה, מיומנויות חברתיות, גמישות מחשבתית, אסטרטגיות חשיבה ועוד.

תקשורת דרך משחקים - משחק עם ילדי ביה"ס
הילדים כבר גדולים, לא כולם רוצים לשחק וצריך שהם יתרגלו יכולות לימודיות, בסדנה זו אנו מדגימים שיטות ופעילויות שונות עם ילדי ונערי בית הספר המחזקים ומארגנים את היכולות השפתיות והלימודיות שלהם בצורה חווייתית ומהנה ולא דרך כתיבה וקריאה (מטלות שבמילא הילדים מתקשים בהן). המשחקים השונים יוצרים סיטואציות בהן הילד כותב וקורא, אך הוא חווה הנאה והצלחה מכיוון שהמטרה היא להצליח במשחק.
 
פעילויות קבוצתיות להעשרה שפתית וחברתית - גילאי גן
בסדנה זו אנו מתמקדים בפעילויות ובמשחקים בקבוצה, ילדי הגן צריכים לתרגל משחק משותף והטיפול הקבוצתי חשוב ומקדם. במהלך הסדנה נחווה פעילויות שונות שמתאימות לקבוצות השונות ומאפשרות גם פיתוח של תקשורת חברתית.

פעילויות קבוצתיות להעשרה שפתית וחברתית - גילאי בי"ס
קלינאיות רבות עובדות בתוך בתי הספר, מעבירות שיעורים כיתתיים וטיפולים קבוצתיים. בסדנה נדגים כיצד אפשר להפוך כל חומר לימודי למשחק מהנה המלמד את הילדים את החומר הלימודי ובמקביל מאפשר להם להתנסות בתקשורת חברתית וביכולות משא ומתן והבעה.

סוד הקשר- פרגמטיקה לגילאי גן
בגיל הגן מתפתחים הכישורים החברתיים של הילדים. הילדים צריכים להתנסות בקשרים חברתיים שונים, בתגובות שונות לפעולות שהם נוקטים, הם צריכים לשחק משחקים דמיונים על מנת לדמות את עצמם בסיטואציות שונות, סדנה זו מדגימה רעיונות שונים להפעלה קבוצתית השמה דגש על המיומנויות הפרגמטיות של כל ילד.

כישורים חברתיים ומה שביניהם
מהם הכישורים החברתיים? מתי הם נרכשים?, כיצד אפשר לפתח כל אחד מארבעת הכישורים החברתיים וכיצד אנחנו עושים זאת? בסדנה זו ניתן ידע תאורטי ומעט הדגמות של משחקים.

תפקודיים ניהוליים וכיצד לחזקם אצל ילדים
מהם ששת הכישורים הניהוליים? כיצד קלינאית תקשורת יכולה לזהות אותם ולחזקם? סדנה בה יוסבר מהו כל תפקוד ניהולי, ויוצגו משחקים ופעילויות שונות על מנת לעזור לילד לרכוש את התפקוד הניהולי ולהטמיע אותו בחיי היום יום.

משחקי חוץ (תופסת, מחבואים) מה מסתתר במשחק - גלו את הכישורים החברתיים הנדרשים במשחקים
בכל משחק יש משהו שהילד צריך לעשות על מנת להצליח במשך, אבל האמת שכל יכולת/כישורים שהילד רוכש במשחק הוא בעצם מכין את עצמו לחיים האמיתיים ולומד להתנהל בחיי היום יום.

השתלמות בת יומיים - המשחק ככלי אבחוני
יומיים אינטנסיביים בהם מבינים שהמשחק מדמה את החיים ולכן, דרך פעילות משחקית אפשר לקבל הרבה מידע על הילד: החוזקות שלו, המקומות בהם הוא מתקשה, דרך ההתנהלות שלו במשחק מדגימה את דרך ההתנהלות שלו בחיים (נמנע, מוותר, פרפקציוניסט וכד'). במהלך השתלמות זו, אנו מבינים כיצד להעביר אבחון דרך משחק וליצור ממנו תוכנית טיפול מדויקת ומתאימה. בסדנה מוצגים סיכומי אבחון וסגנונות כתיבה המאפשרים לקורא להבין את החוזקות ואת המקומות בהם הילד עדין צריך שיפור ותרגול.

השתלמות - אתגר גיל ההתבגרות
השתלמות בת 5 מפגשים בהם נכיר את הקשיים הקיימים בגיל ההתבגרות ונלמד דרכים חדשות להתמודד איתם. במהלך ההשתלמות מתרכזים בחמישה תחומים: אבחון נערים- איך, כיצד להגיע אליהם ועוד, יצירת מטרות טיפוליות, מודעות עצמית של הנער לקשיים שלו, לקיחת אחריות ויוזמה מצד הנער, העברה לחיים מתוך הקליניקה. ההשתלמות מתמקדת בנערים עם ASD, SCD, וקשיים חברתיים בכלל.


לבירורים נוספים והזמנת סדנאות צרו איתי קשר


קורס הכשרה שנתי לטפל בגישת תקשורת דרך משחקים (CGT)
קורס הכשרה שנתי, 140 שעות אקדמאיות, הכוללות מפגשים אישים, לימוד תאורטי, תרגול, ראיית סרטונים, תצפיות והדרכה צמודה שלי לכל משתתף בקורס. על מנת להתקבל לקורס השנתי יש לעמוד בתנאים הבאים:
 
 
כקלינאית תקשורת בכירה עם ותק של 25 שנה בטיפול בקליניקה ובהוראה בקורסים לקלינאים באקדמיה, אני מכירה היטב את עולמם של הקלינאים ואת האתגרים שלפעמים עולים במהלך העבודה עם הילדים והוריהם. בסדנאות ובהרצאות שלי לקלינאי תקשורת אני נותנת נקודת מבט אחרת על צורת השימוש במשחק בקליניקה, וכלים להכוונת ההורים בבית להשלמת התהליך הטיפולי, ולהמשך התרגול בבית כמשחק ולא כשיעורי בית.

בסדנאות אני מדברת על תפקיד הקלינאים בטיפול, על המשחק ככלי אבחוני, על מיומנויות של החיים הנלמדות דרך משחק, והכנסת החיים לחדר הטיפולים. כולנו משתמשים במשחק בזמן הטיפול, אך האם הוא מנוצל במלואו ללמידה או רק משמש כחוויה לילד? האם הילד בוחר את המשחק או הקלינאי? האם גם אנחנו כמטפלים נהנים מהמשחק, או אולי משתעממים?
  • איך להעביר טיפול?
  • איך להצליח בטיפול?
  • מה תפקיד המטפל בטיפול?
  • איך להעביר מידע להורים?
  • איך לבחור מה הכי חשוב בטיפול?
  • איך מציבים מטרות ויעדים בטיפול?
אלה דברים שלא למדנו באוניברסיטה, והשיטה מלמדת אותם מתוך הנסיון הרב שצברתי במשך שנים של התבוננות ועבודת שטח, ונוסחה מדויקת שבניתי כמודל טיפולי מתקדם ויצירתי. החוויה של קלינאים שעברו סדנאות בשיטה היא שהטיפולים הופכים למעניינים, ממוקדים ומלהיבים, עם תוצאות הרבה יותר טובות!

מוזמנים לקרוא פידבקים של קלינאים בדף ההמלצות באתר
 
כל הזכויות שמורות לעדנה אתרוג - קלינאית תקשורת, MA מרצה באקדמיה, מפתחת גישת תקשורת דרך משחקים (CTG)
צרו איתי קשר: 050-6919658  |  ednaetrog1@gmail.com